WeRideBikes.nl Roadtrip 2011 film

8 september 2011

Het WeRideBikes downhill team heeft een drukke zomer achter de rug en dat is terug te zien in deze film! Nu de vakanties voorbij zijn en het najaar weer intreed, is het weer tijd om weer verse fotoshoots met Maarten en Lars te plannen. Binnenkort meer

The energy drink effect

7 september 2011

De vakantie zit er weer op. Nieuwe energie is weer opgedaan en we kunnen er weer tegenaan! Om dat ik niet continu mijn fotocamera mee wil sjouwen, heb ik veel foto’s gemaakt met mijn telefoon. Helemaal van deze tijd natuurlijk. Programma’s als instagram, hipstamatic en picplz zorgen voor met een hip retro filtertje al gauw voor leuke resultaten voor op het web.

Tuurlijk, met een telefooncamera ben je niet zo flexibel als met een spiegelreflex camera met 3 of meer lenzen. Je hebt maar 1 brandpuntsafstand, en daar moet je het mee doen. Wat het wel met je kan doen, is je creativiteit voeden. Kijken en nadenken over hoe je iets goed op de foto kan zetten met deze “beperkingen” en zoomen met je voeten. Heerlijk…

(Tijdens het maken van deze foto’s zijn geen 3 jarige jongentjes met een energiedrank gevoerd!)

White water kayak

5 juli 2011

Afgelopen week een lekker weekje vakantie gehad in Slovenië. Uiteraard ben ik wezen mountainbiken, maar ook ben ik gaan kajakken. Aan het eind van mijn kajak avontuur op de prachtige Soca rivier, heeft mijn gids, Gregor Kobal, nog voor mijn camera een stuk van de slalom course bij Trnovo gevaren. Dit is een van de shots.

KHDK notarissen

25 juni 2011

Even iets anders dan mountainbiken, of sport in het algemeen. Voor de nieuwe website van Kuhlmann Hulshof & De Kok Notarissen heb ik de fotografie verzorgd. Binnenkort zal de nieuwe website online zijn. Wordt vervolgd…

UP/down trip Thüringen

24 juni 2011

Voor UP/down magazine ben ik afgelopen weekend naar de duitse deelstaat Thüringen geweest. Volgens gids en local Dirk Messing van Thüringer Bike Adventures kun je namelijk uitstekend mountainbiken in het Thüringer Wald.

En Dirk had geen ongelijk. Niet zo ruig als de Ardennen, niet zo hoog als de Alpen, maar een rust en sereniteit heerst in het Thüringer Wald. In de volgende UP/down magazine is het allemaal te lezen en vooral te zien.

Late night freeride session

22 juni 2011

Licht en donker, muggen en jeuk, Dennis en Jean Pierre. Onlangs heb ik een late night freeride shoot gedaan, vlak over de grens in Duitsland. We begonnen de sessie in het licht op een grote hip jump. Toen de duisternis langzaam begon in te vallen zijn we verder gegaan met skidden. Tot slot hebben we een zaklamp op de afzet van een grote sprong gezet en heeft Jean Pierre op gevoel nog een paar sprongen gemaakt, totdat het echt te donker was om nog verantwoord te kunnen rijden.

Ultimate frisbee fotoshoot

5 juni 2011

Samen met Roelien Luijt en Sander Piron heb ik een fotoshoot gedaan. Het onderwerp? Ultimate frisbee! Normaal doe je ultimate frisbee op een veld of een strand, maar voor deze fotoshoot leek mij de zandverstuiving bij Kootwijkerzand een passende locatie. Vele worpen, catches en duiken verder zat de shoot er op en de helft van de zandverstuiving in mijn cameratassen. Het resultaat is het waard.

Mini downhill cup Maasmechelen

18 mei 2011

Op 15 mei was de tweede wedstrijd uit de mini downhill cup. De Filthy Trails in Maasmechelen (België) was ditmaal de organisator. Helaas was er weinig publiek. Waarschijnlijk door de combinatie van het wisselvallige weer en de afgelegen locatie van de baan. De actie op de track was er niet minder om.

Net als in Apeldoorn, was Daniel Prijkel de snelste man. Bij de dames was Iris ten Katen de winnaar en bij de jeugd nam Stijn Kranenburg de hoofdprijs mee naar huis.

De volgende stop is na de zomervakantie. 11 september gaat de serie verder in Groningen.

Mini downhill cup Apeldoorn

25 april 2011

De eerste wedstrijd van de mini downhill cup 2011 zit er op. Het was een zonovergoten 2e paasdag en heerlijk om weer eens een (mountainbike) evenement te fotograferen. Dat zorgde voor de nodige stof en veel valpartijen, welke gelukkig beperkt bleven tot schaafwonden en gekneusde ego’s.

In de Apeldoornse bossen ging Daniel Prijkel (zie foto) er voor het derde jaar op rij met de eerste prijs vandoor. De volgende stop is op 15 mei in Maasmechelen, op de Filthy Trails.

Portret-sessie WeRideBikes.nl

21 april 2011

Voor de sponsormap van de jongens van WeRideBikes.nl heb ik met Lars en Maarten een portret-sessie gedaan. Naast het serieuze werk hebben we ook de nodige fun gehad, zoals te zien is op bovenstaande foto. Als er bedrijven zijn die interesse hebben om deze jongens te sponsoren, neem vooral contact met ze op via de website van het downhill team.

De fotografische kant. Qua belichting heb ik de shoot simpel gehouden en gebruik gemaakt van de zon aan de ene kant en een opzetflitser in een softbox aan de andere kant.