About Jasper Leenarts Photography

Fotograaf

Jasper Leenarts is een freelance fotograaf gespecialiseerd in (actie)sport, lifestyle en portret fotografie. Hij werkt voor tijdschriften, bedrijven en particulieren. Jasper heeft de vakopleiding van de Fotovakschool afgerond en werkt momenteel aan zijn specialisatie op de Fotovakschool. Hij is aangesloten bij de beroepsvereniging “Beroeps Fotografen Nederland”

Bio

Tijdens het mountainbiken was Jasper meestal degene die de tochten vastlegde op de gevoelige plaat. Dat beviel hem zo goed dat Jasper zijn compact camera inruilde voor een spiegelreflex camera. De onderwerpen welke hij fotografeerde werden steeds diverser. Er volgden een aantal lokale fotocursussen.

Voor de website www.mountainbike.nl werd Jasper reporter/fotograaf. Hij bezocht een aantal jaren diverse Europese mountainbike evenementen en werkte mee aan de PDF-magazines van www.mountainbike.nl.

Om definitief de stap naar professioneel fotograaf te maken besloot Jasper de vakopleiding van de Fotovakschool in Apeldoorn te volgen. Met een combinatie van portretten, lifestyle en actiefoto’s heeft hij de vakopleiding afgerond.

Passie

Inspirerende fotografen voor Jasper zijn: Chase Jarvis, Ian Hylands, David DuChemin, Nick Hall en Michael Clark

Naast fotografie heeft Jasper een passie voor outdoorsporten als mountainbiken, snowboarden, kayakken en bergwandelen. De beste combinatie voor Jasper is outdoorsporten fotograferen.